CoachJanet

kindercoach en jongerencoach

Mindful Run 4 Kids

In de Mindful Run 4 Kids training laat ik kinderen op een eenvoudige manier kennismaken met het toepassen van Mindfulness- en ademhalingstechnieken tijdens het lopen.

Kinderen en jongeren leren tijdens de Mindful Run 4 kids training met vriendelijke aandacht aanwezig te zijn in het moment. De oefeningen vinden buiten plaats en zijn in diverse beweegvormen toepasbaar. Ze oefenen in het opmerken en ervaren van hun binnenwereld, zoals gedachten en gevoelens. Dit helpt ze beter om te gaan met de vele prikkels in de buitenwereld.Kinderen leren tijdens deze 4-weekse training hun aanwezigheid in het 'hier en nu' te vergroten.
Door deze training maken kinderen op een leuke en vooral ontspannen manier kennis met de 7 pijlers van Mindfulness. De kinderen maken een eerste stap met het ontwikkelen van de kwaliteiten als verdraagzaamheid, aandacht, geduld, concentratie en vriendelijkheid en ze leren deze pijlers praktisch toepassen in hun eigen leven.

De training bestaat uit vier lessen, deze lessen hebben allemaal hun eigen thema:

Week 1: Een gezonde ademhaling

Week 2: Beleving van de zintuigen

Week 3: De vier basis emoties blij, bedroefd, bang, boos.

Week 4: Focus, concentratie en aanwezig zijn. 

Mindfulness helpt kinderen en jongeren tot rust te komen en leert ze omgaan met de vele prikkels van deze tijd. Het kan helpen bij een hoofd vol (pieker)gedachten, aandachtsproblemen, weinig zelfvertrouwen, (hoog)gevoeligheid, slecht slapen, rusteloosheid, spanning, verdriet en angst.

Positieve effecten van mindfulness voor kinderen en jongeren zijn: jezelf beter kennen, meer zelfvertrouwen, rust in je hoofd en je lijf ontwikkelen, het herkennen van en om kunnen gaan met (lastige) gevoelens en gedachten, een betere concentratie, vriendelijkheid en verdraagzaamheid en meer balans en plezier.

Voor wie?

De training is geschikt voor ieder kind uit het basisonderwijs en ook voor jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.


Wanneer?

Op het moment staan er geen Mindful Run 4 Kids trainingen gepland.


Heb je interesse in een training voor je kind? Laat het me dan weten door het contactformulier in te vullen.