CoachJanet

kindercoach en jongerencoach

Mijn naam is Janet Sellis.
Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen in de leeftijd van 13 tot 20. 
Ik houd erg veel van lezen, koken en bakken, hardlopen, wandelen en buiten zijn, het liefst in de buurt van het strand en de zee.  

Ik heb mijn eigen praktijk in kindercoaching en jongerencoaching in Zeist. Ik coach kinderen en jongeren van 6 tot 18 én ik betrek hun ouders hierbij. Betrokkenheid en begrip van ouders vind ik heel belangrijk. Ik vind het geweldig om met met kinderen te werken en eraan te kunnen bijdragen dat ze beter in hun vel komen te zitten.

Na mijn commerciële HBO opleiding heb ik in het bedrijfsleven gewerkt en daarna heb ik enkele succesvolle bedrijven opgezet en geleid. 
Vanaf het moment dat mijn eerste kind naar de basisschool ging, ben ik altijd actief geweest op school. Ik hielp met van alles en nog wat, was bibliotheekmoeder en gaf lesjes Frans en Spaans.
 

Ik merkte al snel dat veel kinderen een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Via vrijwilligerswerk bij Coach4You kon ik hier al een bijdrage aan leveren maar ik wilde graag meer.
Daarom heb ik de post-HBO coachopleiding met als specialisatie kindercoach en jongerencoach gevolgd bij BGL&Partners en ook de opleiding bij Esther Bergsma tot HSK-coach (Hoog Sensitieve Kinderen-coach) om hoogsensitieve kinderen nog beter te begeleiden.

Ik ben zelf hooggevoelig en ik zag een periode lang vooral de nadelen en de 'last' die ik er van had. Daarom wil ik graag kinderen en ouders helpen om hun hooggevoeligheid beter te begrijpen en er op zo'n manier mee om te gaan dat de kwaliteiten van een hooggevoelig kind zichtbaar worden en gaan overheersen. 

In mijn praktijk in Zeist werk ik oplossingsgericht en deze werkwijze spreekt mij enorm aan. Het houdt in dat ik samen met jou en je kind naar de kwaliteiten kijk die hij/zij heeft en van daar uit naar oplossingen toe werk. Door deze manier van werken, is er vaak al na enkele keren een verandering merkbaar.

Wil je kennismaken en bespreken of ik iets voor jou en je kind, of voor jou als jongere, kan betekenen, neem dan contact met me op.