CoachJanet

kindercoach en jongerencoach

Ieder kind kan soms een steuntje in de rug gebruiken

Dat is mijn motto. Voor veel kinderen en jongeren loopt het soms een periode wat minder lekker, ze zitten minder goed in hun vel of hebben het bijvoorbeeld op school niet naar hun zin.
Ik ben ervan overtuigd dat kinderen de toekomst zijn. Als kinderen lekker in hun vel zitten en zichzelf begrijpen, is de kans groot dat ze later evenwichtige volwassenen worden die goed in hun vel zitten. 

Als kindercoach en jongerencoach wil ik hier graag een bijdrage aan leveren. Ik werk oplossingsgericht. Dat betekent dat we niet zozeer lang bij de oorzaken van de hulpvraag stil staan maar dat we kijken naar de kwaliteiten die het kind in zich heeft en hoe het kind deze sterke punten kan inzetten om zich beter te voelen. Vaak zit een kind of jongere dan na enkele sessies al beter in zijn of haar vel.

Voor welke kinderen en jongeren kan een coach fijn zijn?
Eigenlijk kan het voor iedereen die wat minder in zijn/haar vel zit en voor iedereen die zich op sociaal emotioneel vlak wil ontwikkelen, goed zijn om hier eens met een coach naar te kijken.

Enkele voorbeelden:
- faalangst
- gepest worden of zelf pesten
- zelfvertrouwen
- boosheid
- veranderingen zoals een scheiding of verlies
- omgaan met emoties

Het contact met de ouders is voor mij heel belangrijk. Daarom praat ik, vooral als het gaat om basisschoolkinderen, ook altijd graag met de ouders. Dit kan zowel met als zonder het kind erbij zijn.

Ik ben gecertificeerd HSK-coach (Hoog Sensitieve Kinderen-coach). Dit houdt in dat ik ben opgeleid om hooggevoelige kinderen en hun ouders te begeleiden. Hooggevoelige kinderen zijn gevoelig voor prikkels en verwerken deze intens.  Deze kinderen hebben vele kwaliteiten, zij kunnen bijvoorbeeld heel creatief zijn en zich goed inleven in anderen. Als een kind te veel prikkels over zich heen krijgt, kunnen deze eigenschappen ondergesneeuwd raken. Ik kan deze kinderen helpen om met de soms overweldigende emoties om te gaan en hun kwaliteiten weer naar boven brengen.

Wil je kennis maken en bespreken wat ik voor jullie en jullie kind of voor jou als jongere kan betekenen, neem dan contact op.